От Граждани за европейско развитие на България ГЕРБ се превърнаха

...
 От Граждани за европейско развитие на България ГЕРБ се превърнаха
Коментари Харесай

ГЕРБ ни отдалечават от европейската перспектива на България

 От Граждани за европейско развиване на България ГЕРБ се трансфораха в партията, която ни отдалечава от европейската вероятност на страната. Това съобщи в събота водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на Народно събрание на левицата. По думите й вместо да наложи страната като водач с визия за бъдещето на Европейски Съюз, държавното управление на Борисов дава учредения редица авторитетни европейски издания да ни жигосат обществено като най-корумпираната и бедна страна в Европа. Нинова напомни, че поради тези констатации, къде по-дипломатично, къде по-директно, са пристигнали отводите за приемането ни в Шенген. Заради корупцията Борисов и държавното управление му опропастиха и този късмет за България, безапелационна е тя.
Нинова уточни, че несъмнено най-важният приоритет за този, а и за идващите месеци, остава председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Според нея то към момента е опция страната ни да бъде мотор и водач във вземането на решения за бъдещето на Европа. " Председателството обаче стартира с корупционен скандал за ремонта на НДК, мина през " Кумгейт " и приключи с решение за противоконституционен акт на Народно събрание, с който беше свален зам.-председателят му. Строителството на Великата българска стена, гордостта на Борисов, с която пази външните граници на Европа, завърши с досъдебно произвеждане в Специализираната прокуратура за два типа престъпления  поради повишени цени и занижен надзор. Скандалът за лобизъм в здравното министерство докара до оставка на министъра на опазването на здравето. От две седмици нов скандал в Здравната каса поставя дълготраен етикет за безпорядък в опазването на здравето ", заключи Нинова. Тя означи, че редица европейски страни предявяват искания към председателстващия Съвета на Европейски Съюз за неучтивост към договорни отговорности.
" Избухна и абсурдът в БДЖ още веднъж с обвинявания в корупция и ощетяване на служащите там. Не бива да пропущаме разкритията за далавери на кмета на ГЕРБ в Септември, както и пробива в системата БАЦИС, който ръководещите под паника покриха, само че който също е доказателство за корупция и далавери във финансовата сфера ", подсети Нинова. Всичко това, под управлението на Бойко Борисов, отдалечава България от европейската й вероятност ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР